Digitaaliseen portfolioon henkilö kokoaa portfolioonsa tietoa koulutuksestaan, työnäytteistään sekä taidoistaan. Digitaalinen portfolio ei eroa tavallisesta portfoliosta muuten kuin toteuttamistapansa vuoksi, koska se on tehty digitaalisesti esim. tietokoneella. Digitaaliseen muotoon tehtyä portfoliota on helppo muokata ja hallita. Ne tukevat opiskelijan oppimisprosessia ja sen arviointia, niissä voidaan esitellä valmiita ja/tai keskeneräisiä töitä ja samalla seurata töiden valmistumisprosessia.

Elinikäinen digitaalinen portfolio kuvaa parhaillaan tekijänsä koko kehityksen kaarta. Portfolio sisältää koko (opiskelun) aikana tehtyjä töitä. Sitä ylläpidetään esim. opiskeluaikana netissä. Opiskelijoilla on käytössään useita erilaisia verkko-opiskeluympäristöjä, joihin heidän opiskelunaikaiset työnsä kerätään. Töiden tallentaminen verkkoympäristöön on keskeinen osa verkko-opetusta. Oppilaat tallentavat opiskeluaikoina omia ja ryhmätöitä verkkoon. Myöhemmin portfoliosta voi seurata mm. oman kehityksen kulkua. 

Portfoliota voi jakaa eteenpäin esim. www-sivuilla, blogeissa, verkko-opiskeluympäristöissä, sähköpostin liitetiedostona, diaesityksenä, USB muistitikulla, CV/DVD levyllä tai monilla muilla keinoilla.